
What's Cooking?
Flash info
What's Cooking?
What's Cooking? heeft uitstekende resultaten gepubliceerd voor 2024, met een omzetstijging van 9% en een winst die toeneemt van 7,7 naar 20,6 miljoen euro.
What's Cooking? boekte in 2024 een omzet van 404 miljoen euro, een stijging van 9%. De totale ebitda, inclusief zowel voortgezette als beëindigde bedrijfsactiviteiten, steeg van 50 miljoen in 2023 naar 65 miljoen euro in 2024. De verkoop van de divisie Hartig Beleg, die afgelopen maart werd aangekondigd, werd pas in januari 2025 afgerond, wat verklaart waarom de resultaten van deze divisie nog steeds zijn opgenomen in die van het bedrijf als geheel. Als alleen rekening wordt gehouden met de activiteiten die worden behouden door What's Cooking?, stijgt de ebitda met 41,6% tot 32,9 miljoen euro. De nettowinst van de groep nam toe van 7,7 miljoen euro vorig jaar tot 20,6 miljoen euro in 2024. De raad van bestuur zal de aandeelhouders een dividend van 10 euro per aandeel voorstellen, bestaande uit een basisdividend van 4,5 euro plus een premie van 5,5 euro als weerspiegeling van de succesvolle verkoop van de divisie Savoury aan de investeringsgroep Aurelius, die in januari van dit jaar werd afgerond. Deze transactie genereerde een netto kasopbrengst van ongeveer 100 miljoen euro. Het resultaat na winstbelasting van de beëindigde bedrijfsactiviteiten met name de SBU Savoury verbeterde van een verlies van 2 miljoen euro in 2023 naar een winst van 5 miljoen euro in 2024. “De impact van dissynergiën op de voortgezette business bedraagt bijna 7 miljoen euro in 2024 en 4 miljoen euro in 2023 na belastingen. Dit brengt het totale resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteit na winstbelasting op 11 miljoen euro in 2024”, aldus het bedrijf. Piet Sanders, CEO van What's Cooking?, kijkt alvast optimistisch naar de toekomst: “Ik zie 2025 met vertrouwen tegemoet. Onze voortdurende focus op investeringen werpt zijn vruchten af en we beginnen al met het schrijven van het volgende 'groei'-hoofdstuk met het uitbreidingsproject in Polen en de voorgenomen overname in Frankrijk.” Tot slot kondigde What's Cooking? ook aan dat het zijn hoofdkantoor zou verhuizen naar een nieuw gehuurd gebouw in Gent.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?