What's Cooking?
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
What's Cooking?
What’s Cooking? verkoopt zijn charcuteriedivisie ‘Hartig Beleg – Savoury’ aan het investeringsfonds Aurelius. De verkoop omvat de dochtervennootschappen van het bedrijf in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De transactie levert What’s Cooking? 100 miljoen op.
What's Cooking? heeft een overeenkomst bereikt met het investeringsfonds Aurelius over de verkoop van zijn vleeswarendivisie’ Hartig Beleg - Savoury’. Dit omvat ook de verkoop van diens dochtervennootschappen in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland die hartig beleg produceren, versnijden en verkopen. Deze beslissing volgt op de aankondiging van het management in maart, toen het was begonnen met het onderzoeken van strategische opties voor het bedrijf en de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. Een van die opties was de overname van rivaal Imperial Meat Products, die niet doorging vanwege "te grote marktdominantie", zo oordeelde de concurrentiewaakhond. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf besloten zijn activiteiten te halveren. De verkoop van zijn charcuterieafdeling zal What's Cooking? in totaal 100 miljoen euro opleveren (na aftrek van gemaakte kosten). In 2023 zorgde de vleeswareneenheid nog voor een omzet van 464 miljoen euro, meer dan de helft van het totaal van de groep. Ze droeg echter slechts 0,3 miljoen euro bij aan de operationele bedrijfswinst van 19,8 miljoen euro. Vanaf nu zal What's Cooking? zich meer richten op de meer winstgevende divisie Bereide gerechten, waartoe ook het bekende merk Come a Casa behoort. Verwacht wordt dat de transactie, die nog moet goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten, zal zijn afgerond in de loop van 2024 of uiterlijk begin 2025.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?