What's Cooking?
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
What's Cooking?
What's Cooking? wil 100% van het aandelenkapitaal van Sveltic, bekend om zijn diepgevroren en gekoelde kant-en-klaarmaaltijden, overkopen van de groep Les Mousquetaires. De transactie zou in de eerste helft van dit jaar afgerond moeten zijn.
In oktober vorig jaar maakte What's Cooking? zijn ambitie bekend om verder te investeren in bereide gerechten via organische groei en overnames. Die belofte komt het bedrijf nu na. Zo laat het via een persbericht weten dat het 100% van het aandelenkapitaal van Sveltic, waarvan de fabriek gelegen is in het Franse Rennes, wil overkopen. Sveltic is een onderdeel van de groep Les Mousquetaires (Intermarché en Netto) en heeft een breed assortiment van diepgevroren en gekoelde kant-en-klaarmaaltijden. Het bedrijf heeft een omzet van meer dan 50 miljoen euro, met een normatieve EBITDA-marge van naar schatting 10%. "Op heden verlopen de onderhandelingen exclusief met Agromousquetaires, een filiaal van de groep Mousquetaires, en zijn er nog geen definitieve voorwaarden van een mogelijke transactie bekend", laat What's Cooking? weten. De transactie is bovendien onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden waaronder onder meer de raadpleging van de werknemersvertegenwoordigers en goedkeuringen van toezichthouders. Naar verwachting zal de transactie in de eerste helft van dit jaar afgerond worden. Daarbij wordt de bedrijfswaarde geschat op ongeveer 35 miljoen euro. What's Cooking? bevestigt tot slot nog dat de groep op schema zit met de verkoop van de 'Hartig Beleg – Savoury'-activiteiten en hierover in de toekomst nog verder zal communiceren als het zover is.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?