What's Cooking?
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
What's Cooking?
De gesprekken over de mogelijke verkoop van de divisie What's Cooking Savoury - Charcuterie zijn gestart, meldt What's Cooking? De groep heeft de ambitie om 100% van het kapitaal van deze tak te verkopen.
What's Cooking? wenst 100% van het aandelenkapitaal van What's Cooking Savoury Belgium en haar Savoury filialen in Frankrijk, Nederland en het VK te verkopen. Deze divisie produceert, snijdt en verkoopt hartige vullingen. Deze divisie alleen al is goed voor meer dan de helft van de geconsolideerde omzet van What's Cooking in 2023, namelijk 464 miljoen euro op een totaal van 832 miljoen euro. Op dit moment is er nog geen toezegging gedaan. De voorgestelde verkoop wordt nog besproken. "In dit stadium is het niet bekend of een transactie zal plaatsvinden, noch onder welke voorwaarden", schrijft de groep. In 2023 kreeg What's Cooking? te maken met leveringsproblemen voor varkensvlees, waarvan de prijs afgelopen zomer recordhoogten bereikte. What's Cooking? had ook zijn zinnen gezet op de overname van Sigma's activiteiten in België (Imperial) en Nederland (Stegeman). Maar de groep zette anderhalf jaar later een punt achter het overnameproces.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?