- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De inflatie is in mei gedaald naar 0,36 procent, het laagste peil sinds december 2009. Die evolutie is deels te wijten aan de voedingsprijzen, die voor het eerst in vier jaar dalen. Dat meldt de FOD Economie.
Opvallend is dat de inflatie voor voeding voor het eerst sinds januari 2010 negatief is, en deze maand -0,55% bedraagt. Ter vergelijking: vorige maand was dat nog 1,02%, en in maart 0,59%. De lagere voedingsprijzen missen hun effect op de index niet. Vooral groenten en fruit werden goedkoper.
Groenten en fruit goedkoper
Verse groenten werden deze maand gemiddeld 8,8% goedkoper. Voornamelijk tomaten, komkommers, paprika’s en asperges ondergingen sterke prijsdalingen. Bloemkolen en prei werden daarentegen duurder. Voor fruit werd een prijsdaling opgetekend van 6,6%. Voornamelijk aardbeien werden deze maand goedkoper. Prijsstijgingen werden daarentegen opgetekend voor peren.
De prijzen voor groenten en fruit zijn gedaald door de goede oogst, dankzij de zachte winter van dit jaar.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?