Aldi verlaagt de prijzen voor suiker. Zowel kristalsuiker, fijne korrelsuiker als suikerklontjes worden vanaf 2 oktober 20% goedkoper. “Op termijn verwachten we ook prijsdalingen voor gesuikerde producten”, klinkt het bij de discounter.

Vorige week kondigde Aldi tijdens een internationale persbijeenkomst aan dat er in de toekomst nog prijsverlagingen zouden aankomen. Die aankondiging wordt al meteen concreet, want Aldi liet vanochtend weten dat het zijn prijzen voor suiker verlaagt. Vanaf 2 oktober worden namelijk kristalsuiker, fijne korrelsuiker en suikerklontjes 20% goedkoper. Daarmee zakt de prijs voor suikerklontjes zelfs tot het prijsniveau van 2022. “Bij Aldi beloven we de klant dat we de prijzen verlagen zodra het kan. Onze inkopers volgen de grondstofprijzen op de voet. Voor suiker evolueren deze in de goede richting. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we het prijsvoordeel zo snel mogelijk doorgeven aan onze klanten”, verklaart Natalie Duthoy, managing director procurement bij Aldi België. Sinds begin dit jaar heeft de discounter al meer dan 500 producten in prijs laten zakken. Iets wat volgens Duthoy te wijten is aan “de hoge rotatie van onze producten, een slimme manier van inkopen en ons discountmodel, waardoor we als bedrijf erin slagen een lage prijs te onderhandelen voor de consument".

Suikerhoudende producten

Naast prijsverlagingen voor suiker verwacht Aldi dat er op termijn ook een prijsverlaging komt op suikerhoudende producten. “We verwachten dat de goedkopere suiker zich zal weerspiegelen in de aankoopprijs van andere producten. Uiteraard houden we ook rekening met de prijsevoluties van andere grondstoffen, zoals granen, koffie en cacao. Maar de klant mag er zeker van zijn dat we de dalende suikerprijs op tafel zullen leggen in onze onderhandelingen met leveranciers. En ook hier: van zodra we kunnen zullen we de prijzen van die producten verlagen”, besluit Duthoy.