iStock
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
iStock
In 2020 raakte bekend dat Colruyt Group de eerste stappen had gezet om zelf Belgisch water te ontginnen in de buurt van Stoumont, om dat later vervolgens te verkopen. Na een geschil met Spadel laat Colruyt Group weten dat het project in Stoumont wordt geannuleerd en er wordt gekeken naar andere opties.
Het nieuws zorgde voor enige opschudding in 2020: via een dochteronderneming had Colruyt Group een vergunning ingediend om water op te pompen in de buurt van Stoumont, gelegen in de provincie Luik, op gronden die eigendom zijn van de groep. De bedoeling was om proeven op het water uit te voeren en dat vervolgens te ontginnen, om op termijn Belgisch water aan te bieden onder het merk Boni, aanvankelijk voor lokaal gebruik. Deze vergunningsaanvraag had echter tot een geschil geleid, meer bepaald omdat Spadel zijn water van het merk Bru uit een andere bron in de buurt haalde. “Hierdoor zouden onze bronnen kunnen opdrogen en ons water vervuilen, of er zelfs voor zorgen dat we ons statuut van natuurlijk mineraalwater zouden verliezen”, reageerde Spadel destijds. Vandaag legt de woordvoerster van Colruyt Group uit dat het project in de buurt van Stoumont is geannuleerd. “Al blijft het idee om Belgisch bronwater aan te bieden bestaan: er worden verschillende mogelijkheden bekeken, maar er zijn momenteel geen concrete stappen ondernomen, wat betekent dat we nog even moeten wachten”, aldus Nathalie Roisin. Dat Colruyt geen eigen bronwater heeft, betekent overigens niet dat het geen huismerk aanbiedt. Alle grote retailers stellen immers hun eigen merk voor en sommige Belgische bedrijven hebben van privatelabelwater een commerciële activiteit gemaakt, zoals Christiana Bronnen en Top Bronnen.
Dit artikel komt uit de april editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?