- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Een Belgische producent van veevoeder trok begin deze week aan de alarmbel nadat hij in zijn eigen product veertig keer de toegelaten hoeveelheid dioxine had vastgesteld. Dat schrijven onze collega’s van Het Nieuwsblad. De oorzaak van de besmetting zou niet in België liggen, maar in China.
Volgens het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is er echter geen reden tot paniek. Het besmette veevoeder is niet in België verspreid geraakt. Alle loten die zich in België bevinden, zijn ondertussen geblokkeerd. Ook een lading van 900 kg in Diepholz is onaangeroerd gebleven.
Het nieuws werd bekendgemaakt dooor het ministerie van Landbouw uit het Duitse Nedersaksen, dat gewaarschuwd werd door de Belgische producent.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?