De Belgische gamewinkel Game Mania sluit zijn deuren. Het moederbedrijf Heroik had in juni al bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd en een procedure voor overdracht onder gerechtelijk gezag geopend. Sindsdien is er geen koper gevonden voor de 35 winkels van de keten. 

De zoektocht naar een koper voor Game Mania is vruchteloos gebleken. De spellenwinkelketen vraagt faillissement aan. De 35 winkels van de keten, waarvan 14 in België en 21 in Nederland, worden gesloten. De website is voorlopig nog in de lucht. Op de website van Game Mania staat nu het volgende bericht: “Game Mania heeft faillissement aangevraagd nadat de lopende procedures niet hebben geleid tot het aanwijzen van een koper. We zijn in afwachting van de beslissing van de rechtbank. Tot nader bericht blijven de fysieke winkels vanaf dinsdag 3 september gesloten.

Game Mania is van 75 winkels in 2019 naar slechts 35 winkels gegaan. Na de oprichting in 1992 in Antwerpen en de lancering in 2006 in Nederland probeerde de keten zich meer te richten op e-commerce en het assortiment uit te breiden naar meer trendy 'merch'-merken. Maar de keten is nog steeds niet hersteld van de gevolgen van de digitalisering van de videogamesindustrie en de sterke kostenstijgingen als gevolg van de inflatie. Bij Game Mania werken in Nederland en België 165 mensen.