- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
“Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet de functie worden onderverdeeld in drie profielen”, legt Silke Wagemakers, Team Manager Retail bij Hays uit.
“Zo zijn er de junior districtmanager, die 1 tot 3 jaar ervaring op zijn conto heeft, de medium, met 3 tot 5 jaar ervaring, en de senior, die op 5 tot 10 jaar ervaring kan bogen.” Daarna heeft men het over een cluster manager.
Wat loonverwachtingen betreft kan een junior districtmanager rekenen op een gemiddeld salaris van 3500 tot 4000 euro bruto in de maand, een medium districtmanager op 4000 tot 4500 euro bruto en een senior districtmanager op 4500 tot 5500 euro.
“Daarnaast krijgen districtmanagers ook een mooi pakket aan extralegale voorwaarden, zoals een bedrijfswagen, een gsm, een laptop, maaltijdcheques en een groeps- en hospitalisatieverzekering. Daarbij kan nog een bonus komen als de resultaten er zijn”, voegt Silke Wagemakers daaraan toe.
Ervaring is niet de enige factor die het loon van een districtmanager bepaalt. Ook zijn of haar diploma kan een rol spelen, al is dat niet altijd het geval. “Diploma’s hebben hier niet altijd een impact op het loon. Voor sommige profielen moet je wel over een master beschikken, een factor die uiteraard een gunstige invloed heeft op het salaris. Ook de grootte van het district, het aantal winkels in de zone, de omvang van de teams die moeten aangevoerd worden en de verantwoordelijkheden spelen een rol”, weet onze expert. Naargelang de geboekte resultaten en de evaluatie kunnen er ook loonsverhogingen worden toegekend.
Dit artikel is afkomstig van onze website Gondola People. Bent u op zoek naar een nieuwe job of rekruteert u personeel?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?