- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Aldi wil zijn steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en sluit daarom een verregaande samenwerking met Recupel. Voortaan kunnen alle klanten hun afgedankte lampen achterlaten in alle 450 Aldi-winkels. Dat is een primeur, want geen enkele andere supermarkt in België heeft Recupelmeubels in heel zijn winkelpark.
Alle 450 Aldi-winkels zijn voortaan voorzien van een Recupelmeubel voor spaarlampen en ledlampen. Zo levert de supermarktketen niet alleen een extra service aan de klanten, maar ook een bijdrage aan een duurzame toekomst.
Recupel zamelt oude lampen in om er de grondstoffen uit te halen waar de industrie nog mee aan de slag kan, zoals ijzer, koper, kunststof en glas. Bovendien haalt de organisatie er de giftige stoffen uit, zoals kwik, die een gevaar vormen voor de leefomgeving. Recupel wil zo de strijd tegen zwerfvuil aangaan en bijdragen tot de circulaire economie. Sinds 2014 kunnen consumenten hun oude lampen ook kwijt in de inzamelpunten van Recupel, die ze terugvinden in winkels verspreid over heel België.
Dankzij de samenwerking met de discounter groeit het aantal inzamelpunten voor Recupel met 25%. De teller staat nu ongeveer op 2.500 locaties met Recupelmeubels in winkelruimtes.
"We zijn vereerd Aldi in ons inzamelnetwerk te mogen verwelkomen. Niet alleen is Aldi een zeer frequent bezochte supermarkt, haar filialen liggen bovendien geografisch zeer mooi verspreid. Dit zorgt ervoor dat de inzamelmeubels alle Belgen bereiken", verduidelijkt Peter Sabbe, CEO van Recupel.
"Aldi zet zich elke dag in om de afvalberg te verkleinen, op verschillende manieren", zegt Hans De Bremme, Business Unit Director Corporate Responsibility bij Aldi. "Dankzij de samenwerking met Recupel kunnen we onze klanten rechtstreeks betrekken bij onze duurzaamheidsacties en samen nog meer doen voor het milieu."
Een ander bewijs dat discounter z’n steentje bijdraagt in de circulaire economie, is de samenwerking met Bebat. In elke Aldi-winkel staat ook een Bebat-inzamelpunt voor lege batterijen. In 2018 brachten de Aldi-klanten maar liefst 50.963 kg lege batterijen binnen. Daar haalt Bebat de metalen en andere grondstoffen uit die nog bruikbaar zijn.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?