LLBG
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
LLBG
La Lorraine Bakery Group investeert 200 miljoen euro in de modernisering van zijn bakkerijfabriek in Erpe-Mere. Er komen 350 jobs bij, de productie wordt meer dan verdubbeld.
De modernisering van de site in Erpe-Mere bestaat onder meer uit een nieuwe hal met vier productielijnen waar bakkerijproducten zoals stokbroden en donuts gefabriceerd worden. In totaal investeert La Lorraine Bakery Group, met hoofdzetel in Ninove, 200 miljoen euro op de site over een periode van 7 jaar. Dat zorgt ervoor dat de productie meer dan verdubbeld wordt en er bovenop de bestaande 450 werknemers 350 nieuwe jobs komen. “Als internationale leider in de bakkerij en familiebedrijf met wortels in Oost-Vlaanderen zijn we er heel fier op om onze lokale verankering in België te bestendigen en te versterken”, zegt CEO Guido Vanherpe. “De site is in haar huidige vorm te klein en technologisch niet up-to-date genoeg om concurrentieel te blijven en verder te groeien. Willen we kwaliteit blijven aanbieden in zowel België als de omliggende landen, moeten we de meest innovatieve technologie in huis halen. De site, die intussen meer dan 30 jaar oud is, wordt nu sterk uitgebreid en volledig vernieuwd tot de modernste site van de groep, en zelfs van heel Europa.” De site zet ook in op de energie-transitie. Tegen 2026 moet ze volledig door groene stroom voorzien worden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?