- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De Vlaamse voedingsbedrijven Ter Beke en Guina mogen hun Ardense salami in blijven produceren zonder de naam te moeten wijzigen. Ze krijgen daarvoor een uitzondering van de Waalse regering. Dat schrijft De Tijd.
Wallonië wil de ‘saucisson d’Ardenne’ laten beschermen als streekproduct. Een probleem voor Guina en Ter Beke, twee bedrijven die de Ardense worst in Vlaanderen produceren. Volgens hen is de benaming generisch en niet geografisch.
Om de Vlaamse bedrijven tegemoet te komen maakt de Waalse regering een uitzondering. Omdat ze al jaren de worst maken, mogen ze dat blijven doen en hem ook ‘Ardens’ blijven noemen. Ze zullen wel duidelijk moeten aangeven op het etiket dat de salami niet in de Ardennen geproduceerd wordt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?