- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Ter Beke, de Belgische groep die gespecialiseerd is in vleeswaren en bereide maaltijden, moet binnenkort zijn enige fabriek in Frankrijk sluiten. In 2008 had daar al een reorganisatie plaatsgevonden. De 40 medewerkers zijn in april op de hoogte gesteld. De daadwerkelijke sluiting moet voor eind juni plaatsvinden. “Na de reorganisatie van 2008 heeft de groep alle mogelijkheden bestudeerd om de industriële activiteiten van de Franse vestiging rendabel te maken. Geen daarvan heeft echter tot het gehoopte resultaat geleid. De voortdurende prijsconcurrentie in de Franse verkopen heeft de sluiting tot gevolg gehad”, aldus Marc Hofman, CEO van de groep. De locatie in kwestie vertegenwoordigde volgens hem 2% van de omzet van Ter Beke.
De groep wenste echter te benadrukken dat zijn verkoopactiviteiten in Frankrijk behouden blijven voor de producten uit de Belgische vestigingen van de divisie Bereide Gerechten. In het tweede kwartaal van 2013 zal Ter Beke een nieuwe fabriek openen in Polen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?