Tetra Pak is de wereldleider in oplossingen voor voedselverwerking en -verpakking. Twee speerpunten van het bedrijf zijn duurzaamheid en voedselveiligheid. Dat geldt voor álle producten van het merk, inclusief die voor de poederproductie-industrie. 

De strikte richtlijnen die fabrikanten moeten handhaven om kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen, vragen veel tijd en middelen. Tegelijk zorgen ze voor hogere productiviteit, zakelijke kansen en succesvolle concurrentie op de wereldmarkt.  

Voedselveiligheid van levensbelang

Elke stap in het voedselproductieproces valt onder de voedselveiligheidsvoorschriften: van inkopen en verwerken tot verpakken en verdelen. Hoewel wereldwijde kaders – zoals die van de WHO en het GFSI –een internationale standaard bieden, kunnen lokale normen grondig verschillen. Begrip van beide is dus essentieel om naleving te verzekeren.

De vereisten dienen vooral om de gezondheid en veiligheid van werknemers en consumenten te waarborgen. Ze niet naleven kan ernstige gevolgen hebben. Denk aan ziekte-uitbraken, juridische problemen en financiële verplichtingen.

Certificering en naleving

Systemen om de voedselveiligheid te beheren en onderhouden, vragen forse investeringen van de industrie. Er komt ook veel bij kijken: risico’s identificeren, kritische controlepunten vaststellen, strategieën opstellen voor proactieve risicobeperking, noem maar op. De twee pijlers van een sterk beheersplan voor voedselveiligheid? Voedselveiligheidscertificeringen krijgen van onafhankelijke controlebedrijven én de regelgevende voorschriften voor voedselveiligheid naleven. 

Technologie en expertise

Als marktleider in voedselverwerkings- en verpakkingsoplossingen neemt Tetra Pak het voortouw om de uitdagingen rond veiligheidsvoorschriften aan te pakken. Geavanceerde technologieën en managementsystemen voor voedselveiligheid ondersteunen fabrikanten bij certificering en naleving. Omdat Tetra Pak-producten voldoen aan de wereldwijde voedselveiligheidsvoorschriften, beschikken producenten over de juiste middelen om veiligheid en kwaliteit te waarborgen. 

Tetra Pak biedt ook specifieke oplossingen en verwerkingsapparatuur voor de poederproductie-industrie. Dat gaat van technologieën voor verdampen en sproeidrogen, tot systemen voor poederbehandeling zoals de Tetra Pak® Bag Tipping unit SA VS800. Die technologieën verhogen de productie-efficiëntie én verzekeren naleving van de voorschriften door kwaliteits- en veiligheidscontroles te integreren in elke fase van het proces.

De expertise van Tetra Pak in voedselveiligheidsbeheer gaat verder dan alleen apparatuur. Zo biedt goed opgeleid personeel ondersteuning om voedselveiligheidscertificeringen te verkrijgen. Die aanpak beschermt klanten, versterkt het vertrouwen in het merk, en waarborgt dat producenten de hoogste normen kunnen handhaven voor voedselveiligheid en kwaliteitsborging.

Conclusie

Normen voor kwaliteit en voedselveiligheid zijn onmisbaar om aan de verplichtingen te voldoen en zo klanten te beschermen. Voor bedrijven die de uitdagingen van voedselveiligheidsvoorschriften willen beheersen, is Tetra Pak een betrouwbare partner. En dat zowel op het vlak van innovatieve oplossingen als ondersteuning met kennis van zaken.

Meer info?

Meer informatie over Tetra Pak: www.tetrapak.com 

Klik hier!