Na tientallen jaren van activiteit, wordt Caddie door de rechtbank in Saverne, Frankrijk, in vereffening gesteld. De winkelkarretjesfabrikant heeft geen levensvatbare overnameoplossing gevonden, zo maakte de advocaat van het sociaaleconomisch comité van het bedrijf, Pierre Dulmet, vanochtend bekend. Het bedrijf had 110 mensen in dienst.

Het bedrijf, dat Caddie-winkelkarretjes produceert, werd op 25 juni 2024 door de rechtbank van Saverne in vereffening gesteld. Hierdoor werd het loongarantiemechanisme in werking gesteld, zodat de 110 werknemers van het bedrijf doorbetaald konden worden. Vandaag liet Pierre Dulmet, de advocaat van het sociaaleconomisch comité van het bedrijf, aan de Franse media weten dat Caddie bij gebrek aan een levensvatbare overname in vereffening gaat. Eind vorige maand werden nochtans twee overnamebiedingen uitgebracht. De eerste kwam van de huidige eigenaar, de Cochez-groep, en de tweede van de vorige eigenaar, Skade Management, het bedrijf van Stéphane Dedieu. Hun bod werd door de rechtbank niet in overweging genomen. Enerzijds weigerde de procureur het bod van de Cochez-groep en anderzijds had Stéphane Dedieu geen opschortende voorwaarden ingediend en bijgevolg geen geldig bod. 

Caddie, de naam die vaak wordt gebruikt om supermarktkarretjes aan te duiden, had zijn succes te danken aan de opkomst van de consumptiemaatschappij. Maar het heeft geleidelijk zijn dominante positie op de markt verloren. Sinds 2012 is Caddie in totaal vier keer onder curatele gesteld. Vanochtend hield advocaat Pierre Dulmet een emotionele toespraak tot de medewerkers van de groep die vanmorgen aanwezig waren in de rechtbank: "Jullie waren een toonbeeld, jullie hebben hard gevochten in deze zaak, maar een vierde ondercuratelestelling was er een te veel. De rechtbank roept hier halt. Er zijn te veel schulden, niet genoeg industriële projecten en ze staken de strijd".