Apaq-W
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Apaq-W
België wordt het eerste Europese land waar met de steun van de Europese Commissie ‘Week zonder vlees’ zal plaatsvinden. Een aantal Belgische supermarkten en voedingsbedrijven zetten mee de schouders onder het initiatief.
Van 23 tot 29 oktober vindt in ons land de ‘Week zonder vlees’ plaats met de steun van de Europese Commissie, die het initiatief promoot in het kader van de European Green Deal. In België zijn er 25 bedrijven die er mee hun schouders onder zetten. Daarbij zitten Albert Heijn, online supermarkt Crisp en Delhaize, Becel, Beyond Meat, BonMush, Bonduelle, De Vegetarische Slager, HAK, HelloFresh, Verstegen Spices & Sauces en Garden Gourmet. In aanloop van het evenement kunnen nog meer partners zich aanmelden. “Met Brussel als hoofdstad van Europa willen wij samen met de Europese Commissie een sterk signaal uitsturen naar alle andere lidstaten, want klimaatverandering stopt immers niet bij de landsgrenzen”, zegt Isabel Boerdam, die in Nederland de Nationale Week zonder Vlees bedacht. Vanaf 2024 sluiten respectievelijk Duitsland en Denemarken aan bij deze resoluut inclusieve duurzaamheidscampagne. Het project wil bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor 2030 en aan een duurzaam, gezond en toekomstbestendig dieet. De partners worden ruim opgenomen in de communicatiecampagne van de Week Zonder Vlees om zo hun favoriete product, recept of bijzonder verhaal aan het publiek toe te lichten. Over heel België wordt de campagne ook ondersteund door lokale ambassadeurs die hun steentje willen bijdragen. Foodies, chefs, diëtisten, leerkrachten van hotelscholen,… De Week Zonder Vlees is alvast van plan iedere provincie actief te betrekken in de campagne. Vanaf vandaag kan iedereen zich op www.weekzondervlees.be eenvoudig aanmelden om mee te doen. Deelnemers worden regelmatig op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief vol tips en inspiratie. Tijdens de Week krijgen zij toegang tot de speciale Belgische “Week Zonder Vlees” recepten, om zeven dagen lang genoeg inspiratie op te doen om te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?