- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Wijn uit de biologische landbouw bezit sinds 1 augustus zijn eigen label. Voor dit label wordt ook de wijnbereiding in aanmerking genomen. De vermelding "biologische wijn" met het groene label op een witte ondergrond vervangt voortaan de aanduiding "wijn verkregen uit druiven uit de biologische landbouw". Het label zal van toepassing zijn op wijnen uit 2012.
Om het bio-label te kunnen krijgen, moeten de wijnen aan bepaalde regels in oenologische praktijk voldoen. Het sulfietgehalte moet bijvoorveeld zeer laag zijn (maximaal 100mg per liter voor rode wijn en 150mg voor witte wijn en rosé). Sorbinezuur en ontzwaveling zijn niet toegestaan. Alle oenologische handelwijzen zullen door het label van de Europese Unie worden gecontroleerd.
Het doel van dit label is de internationale positie van de Europese biologische wijnen te versterken en de consumenten zekerheid te geven van een biologische wijn die volgens zeer strenge regels wordt geproduceerd. De productie van biologische wijn in de Europese Unie wordt geschat op 75.000 hectare wijngaard op een totale oppervlakte van 3,5 miljoen hectare. De flessen met het nieuwe etiket en de vermelding "biowijn" zullen vanaf augustus verkrijgbaar zijn.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?