Blokker heeft een contract gesloten met Inther voor de automatisering en de mechanisering van zijn logistieke centrum in het Nederlandse Geldermalsen. De retailer concretiseert zo zijn herpositionering naar een omnichannel bedrijf. Daarnaast ontkent het bedrijf ook de geruchten dat het zich zou terugtrekken van de Belgische markt.

In 2017 startte Blokker met zijn herpositionering om een einde te maken aan de opeenvolgende verliezen. Dat vertaalde zich onder meer in een nieuwe winkelconcept en een vernieuwd assortiment. Een van de elementen van die nieuwe strategie is de logistieke reorganisatie die moet helpen om de weg vrij te maken voor omnichannel. Blokker besliste dan ook om het distributiecentrum in Mijndrecht te sluiten, waarna de activiteiten werden overgebracht naar het logistieke centrum van Geldermalsen. Die laatste zal bovendien instaan voor de e-commerce activiteiten, aangezien het e-fulfilmentcenter in Gouda tegen augustus 2019 zijn deuren moet sluiten.

Om het logistieke herpostioneringsplan dat ervoor moet zorgen dat de bezorgtijden korter worden, volledig te laten slagen, sluit Blokker een contract met Inther. Dat bedrijf staat in voor de automatisering en mechanisering van het distributiecentrum. Dat zal onder meer uitgerust zijn met sorteerkarren, een automatische bakkenstapelaar, pick-to-light-orderpicksystemen en een shuttlegangpad. De installatiewerken zouden eind 2018/begin 2019 beginnen zodat de nieuwe installaties operationeel zijn tegen midden 2019.

België

In België deden er dan weer geruchten de ronde dat Blokker zijn Waalse vestigingen zou sluiten en zich zou terugtrekken uit België. Dat ontkent de directie van Blokker met klem. Hoewel vorig jaar 63 winkels hun deuren moesten sluiten, focust het bedrijf momenteel op de herpositionering van de overige 128 vestigingen. Volgens Rob Schuyt, topman bij Blokker België, zouden de vernieuwde winkels in de regio van Gent maar liefst 20% meer omzet draaien.

Dat succes sterkt Blokker bij zijn intentie om de rest van zijn netwerk te reorganiseren. Een massale sluiting van winkels is volgens Schuyt dan ook niet aan de orde, dat bevestigde hij dinsdag tijdens een ondernemingsraad. Hij sluit echter niet uit dat winkels op sommige locaties gesloten zullen worden of dat er nieuwe winkels zullen openen. En dat maakt de vakbonden erg ongerust.