- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Chocoladeproducent Callebaut heeft zijn nieuwe Callebaut Chocolate Academy centre in Wieze officieel geopend. In het opleidingscentrum kunnen professionals hun chocoladekennis komen bijschaven.
De Chocolate Academy ligt naast de fabriek in Wieze waar Callebaut al sinds 1911 cacao verwerkt tot chocolade. Het gloednieuwe centrum, waar een investering van 4,5 miljoen euro mee gepaard gaat, moet het vlaggenschip van de Barry Callebaut-groep worden. Wereldwijd heeft de chocoladeproducent 16 opleidingscentra.
“De Chocolate Academy centres zijn uniek, want ze delen de beste praktijken en zorgen er zo voor dat in de sector het meesterschap steeds opnieuw stappen vooruit maakt”, klinkt het. In de opleidingscentra wordt samengewerkt met chocolatiers, bakkers, banketbakkers en chef-koks, aldus Freek van der Knaap, Vice President Gourmet Western Europe. Vakmensen komen zich bijscholen, cursussen volgen en demonstraties bijwonen ... “Dit alles door professionals voor professionals.”
Het nieuwe centrum verwacht jaarlijks een duizendtal bezoekers te mogen ontvangen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?