Coca-Cola
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Coca-Cola
Een nieuwe stap naar duurzamere verpakkingen voor Coca-Cola België en Luxemburg: het bedrijf voert geleidelijk een systeem van aangehechte doppen in op al zijn PET-flessen, gemaakt van 100% gerecycled plastic.
Het ontwerp van de nieuwe dop, getest in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Coca-Cola in Anderlecht, bestaat uit een veiligheidsring waaraan de hersluitbare dop is bevestigd door een stevig lipje. Dit betekent dat de dop altijd op de fles blijft zitten, wat voorkomt dat ze niet apart als afval wordt weggegooid en de twee delen samen verzameld worden voor recycling. De nieuwe flessen worden ter plaatse geblazen en gevuld in de productievestiging van Coca-Cola in Antwerpen. In de loop van het jaar zal ook de mineraalwaterbottelarij in Chaudfontaine op dit systeem overschakelen. De eerste flessen met een aangehechte dop verschijnen geleidelijk in de verkooppunten. De hele merkenportefeuille van het bedrijf zal ermee worden uitgerust, te beginnen bij Coca-Cola, Fanta, Fuze Tea en Sprite. Aquarius Isotonic en Rosport volgen pas in 2024. De eerste referenties die in deze vorm op de markt verschenen zijn de flesjes Coca-Cola, Fanta en Sprite, in het 1,5 liter formaat. De overgang naar de aangehechte dop voor alle plastic flessen zal naar verwachting voltooid zijn tegen eind 2023. Deze inspanning is een volgende stap in Coca-Cola's strategie om te streven naar een ‘World Without Waste’. Bovendien loopt ze ook vooruit op een koers die door de industrie is uitgezet en op de Europese richtlijn die in juli van 2024 van kracht wordt en het gebruik van aangehechte doppen op drankverpakkingen verplicht.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?