iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
Tussen 2012 en 2021 hebben de Belgische melkverwerkers het gehalte aan toegevoegde suiker in hun producten met 15% teruggeschroefd. Meer dan de helft van het zuivelgamma bevat trouwens helemaal geen toegevoegde suikers.
De leden van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) hebben de toegevoegde suikers in hun producten in 2021 met 15% verminderd. Tussen 2012 en 2020 bedroeg de vermindering al 12% in plaats van de oorspronkelijk geplande 8%. Die goede resultaten werden mogelijk door investeringen in innovatie en optimalisatie. Als gevolg daarvan konden de zuivelbedrijven hun recepten geleidelijk aanpassen. Er moet op lange termijn worden gewerkt om de consument niet voor het hoofd te stoten. Als de producten namelijk sterk afwijkende recepten zouden vertonen, kan dat de smaak veranderen en zou de consument zijn of haar gading misschien niet meer vinden en afhaken. "De vermindering met 15% van de toegevoegde suikers is geen doel op zich. En ondanks alle inspanningen en de verantwoordelijkheid die wij als sector al hebben genomen, is de verbintenis uit het verleden voor de zuivelsector geen eindpunt. De BCZ en haar leden zullen actief blijven innoveren en de voedingskwaliteit van zuivelproducten verder verbeteren, zoals het afgelopen jaar al is gebleken", aldus Lien Callewaert, ad deputy director van de BCZ.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?