- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
FEVIA Wallonië, de federatie voor de voedingsindustrie in Wallonië, heeft een samenwerking gesloten met het Franstalig secundair onderwijs om jongeren voor te bereiden op een carrière binnen de sector.
Waalse voedingsbedrijven plaatsen zo'n elf vacatures per dag, maar volgens FEVIA zijn er te weinig gerichte opleidingen om deze posities in te vullen. De voedingssector vertegenwoordigt zo'n 16,9% van alle jobs in Wallonië. Het aantal openstaande vacatures is intussen opgelopen tot zo'n vierhonderd openstaande plaatsen.
De voedingssector zelf was vragende partij om de samenwerking met onderwijsinstellingen te verbeteren, om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Met de nieuwe overeenkomst kan er nieuw leven geblazen worden in bestaande cursussen of kunnen er nieuwe opleidingen opgestart worden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?