Famille Renmans
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Famille Renmans
Henri Renmans, de oprichter van de gelijknamige beenhouwerijketen, overleed op 30 april op 86-jarige leeftijd in Knokke.
Als zoon van een slager opende Henri Renmans in 1978 zijn eigen beenhouwerij met zijn vrouw Nicole Albert. Maar in 1980 zette hij een beslissende stap voorwaarts met de opening van de eerste Renmans-beenhouwerij naast een Aldi-supermarkt. De alliantie met de hard discounter zorgde voor een aanzienlijke uitbreiding van het Renmans-netwerk, want het winkelpark van de retailer groeide snel. Deze groei betekende echter ook een uitdaging voor de interne organisatie. Een uitdaging die Henri Renmans met succes aanging. Richard Bovy, die in 1984 zijn partner werd, was verantwoordelijk voor de administratie, het personeelsbeheer, de boekhouding en de marketing en nam ook deel aan de commerciële ontwikkeling van het bedrijf.
Renmans heeft nu meer dan 347 beenhouwerijen en bijna 3.000 medewerkers in België en het Groothertogdom Luxemburg, en 90 beenhouwerijen onder de naam 'Henri Boucher' in Frankrijk. Het bedrijf blijft puur familiebezit en wordt vandaag geleid door de zonen van Henri Renmans, Rik en Nico Renmans, en Jeoffrey Bovy, zoon van Richard Bovy. Het model dat voor het succes van Renmans zorgde, wordt echter bedreigd. Aldi speelt nu namelijk in op de wens van veel consumenten om voorverpakt vlees te kunnen kopen in de supermarkt zelf, zonder dat ze naar een naburige slagerij hoeven gaan. Renmans kan dit voorverpakte vlees wel aan Aldi leveren, maar de marges zijn niet dezelfde en Renmans heeft de afgelopen jaren 45 beenhouwerijen moeten sluiten.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?