- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De toekomst van onze voeding is plantaardig, daar zijn ze in het oosten van Nederland van overtuigd. Naar analogie van Silicon Valley in Californië is er Food Valley, waar fabrikanten, onderzoekers en investeerders samenwerken aan een plantaardige revolutie.
Je moet er even voor rijden vanuit België. Food Valley, soms ook Vegan Valley genoemd, schurkt zich tegen de Duitse grens aan in de provincie Gelderland, op zo’n drie uur rijden van Brussel. Het is het thuis van een groot aantal voedingsbedrijven en zo’n 15.000 professionals die actief zijn in voedingswetenschappen en -industrie. Onder meer Vivera zit er, Beyond Meat bouwt er een fabriek, Unilever Foods heeft er een innovatiecentrum. In het hart van dat ecosysteem bevindt zich de universiteit van Wageningen, waar onderzoek gedaan wordt naar de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten. De instelling werkt nauw samen met bedrijven van allerlei slag om innovatieve producten te ontwikkelen.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?