- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De Belgische speelgoedketen Maxi Toys vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. De keten is zwaar getroffen door de gezondheidscrisis.
Maxi Toys zit in zware moeilijkheden. De Belgische speelgoedketen heeft dinsdag aan de ondernemingsrechtbank van Bergen gevraagd een gerechtelijke reorganisatieprocedure te starten. Een gerechtelijke reorganisatie maakt het dus mogelijk om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers en tegelijkertijd nieuwe investeerder(s) te kunnen vinden. Zo wil het bedrijf zoveel mogelijk ontslagen vermijden. “Ik betreur ten zeerste dat we deze beslissing moeten nemen. Tussen 14 maart en 11 mei draagt het omzetverlies van Maxi Toys circa 30 miljoen euro, een daling van 93% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar”, zegt ceo Alain Hellebaut.
“Ik trek de maatregelen van de regering zeker niet in twijfel. De gezondheid van onze klanten en medewerkers staat voorop. In België besloten we zelfs, nog voordat de overheid deze maatregel verplicht stelde, op eigen initiatief onze winkels te sluiten. Maar de coronacrisis is wel de druppel te veel voor onze organisatie.” De vakbonden hopen dat er in de komende zes maanden een oplossing komt voor de problemen van de keten, zegt Rocco D’Amore van vakbond CNE. “Mirage moet in België op zoek naar 10 miljoen euro. Ze zijn niet in staat om op eigen houtje de activiteiten verder te zetten.” Bij de verschillende onderdelen van het bedrijf werken in België 466 mensen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?