Een deel van de Carpetright-keten in het Verenigd Koninkrijk wordt overgenomen door concurrent Tapi. Volgens de groep die tot nu toe eigenaar was van de keten zou dit geen gevolgen hebben voor de winkels in Europa. Carpetright heeft 16 winkels in Vlaanderen

In het Verenigd Koninkrijk wordt de noodlijdende Carpetright-keten gered door concurrent Tapi Carpets & Floors. Die neemt 54 winkels en de bijbehorende 300 banen over. De overeenkomst geldt echter niet voor het hoofdkantoor van Carpetright. Ook 219 andere Britse winkels gaan dicht. Daardoor gaan 1.018 jobs in de verkooppunten en 580 banen op het hoofdkantoor verloren.

Tapi is met 170 winkels een directe concurrent van Carpetright. Het werd in 2015 opgericht door Martin Harris, de zoon van Lord Harris of Peckham, de 'tapijtenkoning' en oprichter van Carpetright, in 1988. Martin Harris lanceerde Tapi een jaar nadat hij en zijn vader uit het management van Carpetright stapten. Martin Harris heeft Tapi begin 2024 verlaten, maar zijn vader Lord Harris houdt zijn investering in het bedrijf aan.

Sinds 2019 is Carpetright eigendom van Meditor, een Brits fonds dat wordt gecontroleerd door pokerspeler Talal Shakerchi. Volgens de Britse media is de verkoop in het Verenigd Koninkrijk het afgelopen jaar met meer dan 45% gedaald, tot 200 miljoen pond en hebben de verliezen zich opgestapeld tot meer dan 25 miljoen pond, waardoor de schuld is opgelopen tot 150 miljoen pond.

Meditor laat weten dat de situatie in dit stadium geen gevolgen heeft voor de Carpetright-winkels in andere landen. De keten heeft 16 winkels in België, allemaal in Vlaanderen. Meer informatie over de overname viel voorlopig niet te rapen.