We hebben u al uitgebreid verteld over SIAL Parijs, en vooral over zijn status als wereldhoofdstad van de voeding. En dat zal ook komende week (21 tot 25 oktober) weer bevestigd worden. Natuurlijk zijn er heel wat uitstekende salons in de voedingswereld, maar SIAL is net iets anders, net iets specialers.
Waarom? Omdat het een echt internationaal platform is, waar 160.000 bezoekers uit de sector vanuit alle hoeken van de wereld naartoe komen. Als u van plan bent om erheen te gaan, moeten we u wellicht niet meer vertellen dat dit belangrijke salon volgende zondag de deuren opent: de afspraak staat ongetwijfeld al maanden in uw agenda, en u bent ook klaar om er een succes van te maken. We wensen u het allerbeste!
U bent (nog) niet van plan om SIAL Parijs 2018 te bezoeken? U heeft ongelijk, en wel hierom…
Misschien bent u niet van plan om de komende week naar het Parc des Expositions in Villepinte te gaan, of aarzelt u nog, omdat u geen directe commerciële reden ziet om er naartoe te gaan. Sta ons toe u uit te leggen waarom het desondanks toch de moeite loont om er aanwezig te zijn. In volledige onafhankelijkheid en oprechtheid. Dit is de mening van de redactie, niet die van de organisatie van SIAL.
Een uitstalraam van trends
Als er iets is waar het Parijse salon in uitblinkt, is het wel het oppikken, inventariseren, organiseren en uittekenen van alle mogelijke trends die in de voedingssector wereldwijd opduiken. Eén van de bekendste initiatieven is SIAL Innovation: een unieke plek waar u de innovaties in de voedingswereld kunt ontdekken. U kunt ze herkennen en linken aan thema’s en kansen in de markt, dankzij de aanwijzingen van XTC World Innovation. Uw parkoers begint wellicht daar, en van daaruit gaat het verder langs de talloze stands van exposanten die u heel graag de vruchten van hun savoir-faire voorstellen.
Alter'Native Food: blik op groeisectoren
Wie durft vandaag nog te zeggen dat bioproducten, producten die rekening houden met allergieën, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en vegan, minder belangrijke niches zijn? Ze bieden bedrijven een manier om te groeien en zorgen vaak ook voor vernieuwingen. Net als in 2016 wijdt SIAL er een bijzondere plaats aan, met discussiepanels, conferenties en geleide bezoeken.
Future Lab: wanneer SIAL visionair wordt
De grote nieuwigheid van dit jaar: een blik op wat de toekomst van de sector brengt, in Hall 6. U wordt er ondergedompeld in thema’s die binnenkort belangrijk zullen zijn: kweekvlees, vegan producten, artificiële intelligentie en nog veel meer.
Future Lab gaat verder dan alleen het beschrijven van toekomstige trends. Het belicht ook de spelers die er actief zijn. Het initiatief #SIALRisingStartup plaatst daarom een veertigtal Europese start-ups (waaronder één Belgische) in de spotlights die bezig zijn met nieuwe oplossingen in voeding, service en uitrusting.
Een reis rond de wereld van de voeding op minder dan anderhalf uur van Brussel
En nog hebben we u nog lang niet alles verteld: SIAL is nu eenmaal geen salon dat zich zomaar in enkele woorden laat samenvatten, maar is vooral een ervaring die u ter plaatse moet meemaken. Ook in rand van het salon is er veel te beleven: er is een nieuw business restaurant in Hall 5A, elke dag is er van 17u tot 19u een Happy Hour in de inkomhal, voor iedereen die aan de drukte rond sluitingsuur wil ontsnappen. Er is ook een Open Tasting Bar met degustaties in Hall 8.
Daarnaast zijn er nog talloze interessante onderdelen: conferenties, geleide bezoeken rond welbepaalde thema’s (#TendancesAlimentaires, #Santé, #Packaging, #MDD en #Ingrédients) en een app die u helpt bij uw bezoek, met onder meer een interactief plan op basis van geolocalisatie, en een matchmaker – een Tinder voor zakelijke contacten, zeg maar.
Aan u om de unieke belevenis van SIAL mee te maken: de voedingswereld ligt op amper 1 uur en twintig uur rijden met de Thalys van Brussel. Waarom zou u deze unieke kans laten liggen om inspiratie op te doen en u onder te dompelen in alle nieuwigheden en trends van de voedingswereld? De redactie van Gondola zal er zijn. Misschien ontmoeten we elkaar daar?