What's Cooking?
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
What's Cooking?
De Belgische voedingsgroep What's Cooking? (voorheen Ter Beke) kampt met leveringsproblemen. Droogte in Zuid-Europa heeft een zware impact op de tomatenproductie, terwijl de aanvoer van varkensvlees een "structurele" daling vertoont.
What's Cooking, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van fijne vleeswaren, snacks en verse kant-en-klaarmaaltijden in België en internationaal, kampt met een tekort aan tomaten, wat vooral de bereiding van zijn lasagne beïnvloedt. "De belangrijkste reden is de ernstige droogte in Zuid-Europa dit jaar en vorig jaar", vertelde CEO Piet Sanders dinsdag aan Belga. "De dagen dat we zonder zorgen volumes konden inkopen zijn voorbij. Om de impact van dit tekort op zijn productie te beperken, zag de fabrikant van onder andere 'Come a Casa'-producten zich genoodzaakt een beroep te doen op leveranciers buiten Europa. "We hebben nog geen fabrieken hoeven sluiten, maar soms moeten we onze schema's aanpassen", voegt de manager toe. Naast tomaten staat ook de aanvoer van varkensvlees, waarvan de prijs momenteel een recordhoogte bereikt, onder druk. "Er is minder volume, mede door het stikstofprobleem", zegt Piet Sanders, die ook gelooft dat "een structurele vermindering van het aanbod in het verschiet ligt". Vorig jaar behaalde What's Cooking? een omzet van 781 miljoen euro, met een winst van 4,5 miljoen euro.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?