What's Cooking?
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
What's Cooking?
De Belgische voedingsgroep What's Cooking? bereidt zich voor om een deel van zijn activiteiten in Nederland te verplaatsen. De fabriek in Aalsmeer zal binnenkort geleidelijk worden gesloten ten gunste van twee andere Nederlandse vestigingen: Ridderkerk en Wijchen. 47 jobs worden geïmpacteerd.
In het kader van zijn nieuwe strategie die in maart werd aangekondigd en die focust op duurzame groei wil What's Cooking (voorheen Ter Beke) zijn efficiëntie verbeteren, meer bepaald binnen de strategische business unit ‘Savoury’ of ‘hartig beleg’. De gehuurde fabriekslocatie van What’s Cooking? te Aalsmeer (bij Amsterdam), die vooral inzet op het versnijden van vleeswaren en op logistieke dienstverlening, werd daarom geëvalueerd en uiteindelijk werd besloten om de activiteiten grotendeels onder te brengen op andere locaties van de groep in Nederland, meer bepaald in Ridderkerk (Rotterdam) en Wijchen (Nijmegen). Zo laat het bedrijf weten in een persbericht. De geleidelijke verhuis van de activiteiten in Aalsmeer naar de andere locaties in Nederland zijn voorzien tegen 1 maart 2024. “Door lokaal en kosten-efficiënt te zijn en te blijven, ‘ontzorgen’ we onze klanten, kunnen we verder investeren in duurzaamheid en in verbetering van service en innovaties, behouden we het vertrouwen van bestaande klanten en hopen we nieuwe klanten te winnen”, aldus CEO Piet Sanders. De verhuis heeft echter een impact op 47 jobs. “Wij streven ernaar om voor zoveel mogelijk medewerkers een oplossing binnen de groep te vinden en waar dat niet mogelijk is, hen maximaal te begeleiden van werk-naar-werk”, belooft de groep. What's Cooking stelt momenteel bijna 500 mensen tewerk in Nederland.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?