Barry Callebaut
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Barry Callebaut
De directie van Barry Callebaut en de vakbonden hebben een sociaal akkoord bereikt wat de herstructurering van het bedrijf in Wieze en Lokeren betreft. In totaal worden er 150 banen geschrapt, in plaats van de 300 die aanvankelijk voorzien waren.
In het kader van de herstructurering bij Barry Callebaut zullen 150 banen worden geschrapt in de vestigingen in Wieze en Lokeren, de helft van de 300 jobs die oorspronkelijk werden bedreigd. Dat melden de directie van het chocoladebedrijf en de vakbonden die tot een sociaal akkoord zijn gekomen. “Met dit akkoord bieden we de getroffen werknemers eindelijk de financiële en juridische zekerheid waarop ze na maanden wachten recht hebben”, vertelt bestendig secretaris Kurt Marysse van de liberale vakbond ACLVB aan Belga. Van haar kant belooft de christelijke vakbond alles in het werk te stellen om de werknemers die door deze beslissing getroffen worden, voor het merendeel 45-plussers, te begeleiden en te steunen. “Ik blijf betreuren dat de grootste chocoladefabriek ter wereld, die Belgische chocolade maakt, zoveel jobs schrapt in België. In dit geval hoofdzakelijk jobs van hooggekwalificeerde bedienden en kaderleden die niet meer terugkomen naar ons land”, getuigt Tina De Greef van het ACV aan Belga. Voor Barry Callebaut is het sociaal overleg nog niet afgelopen, want er worden nog steeds 178 banen bedreigd in Halle. Eerder dit jaar kondigde de chocolademaker een kostenbesparingsplan aan waarbij wereldwijd 2.500 banen zouden worden geschrapt, oftewel bijna een vijfde van het personeelsbestand.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?