iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
De Duitse fabrikant van huishoudtoestellen Miele, die dit jaar zijn 125-jarig bestaan viert, is van plan om 2.000 van de 23.000 jobs te schrappen. Dat meldt het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Op die manier wil het bedrijf zijn kernactiviteiten klaarmaken voor de toekomst.
Slecht nieuws voor de medewerkers van Miele. De fabrikant van huishoudtoestellen heeft immers bevestigd dat er een herstructurering op til staat, al wil het niet zeggen hoeveel banen er precies zullen verdwijnen. Later vandaag volgt er naar verluidt meer info. Volgens de Duitse krant Handelsblatt zou een daling in de vraag de oorzaak zijn van het banenverlies. In 2022 behaalde Miele een omzet van 5,43 miljard euro, goed voor een stijging van 12,2% tegenover het jaar ervoor. Dit was een record voor het bedrijf. Het verkocht ook voor het eerst meer dan een miljoen wasmachines, mede dankzij de leveringsachterstand die het bedrijf overhield aan de coronajaren. In 2023 daalde de verkoop echter sterk. Miele wordt beschouwd als een van de duurste merken op de markt, wat niet in zijn voordeel spreekt gezien de hoge inflatie van de afgelopen twee jaar. Eind 2023 kondigde Miele al een personeelsreductie aan in de fabriek in het Duitse Gütersloh vanwege een daling van de vraag op de Duitse markt, die erg belangrijk is voor het bedrijf aangezien het grootste deel van de productie van het bedrijf plaatsvindt in Duitsland. Het bedrijf is nog steeds eigendom van de nazaten van de Duitse oprichters Carl Miele en Reinhard Zinkann. Sinds 1899 heeft de familie Miele 51% van het kapitaal in handen en de familie Zinkann 49%.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?