- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De Belgische schoenen- en kledingketen Bristol is van plan Nederland te verlaten, meldt De Telegraaf. Bristol maakt al enkele jaren verlies en lijkt te kampen met personeelstekorten en een daling van het aantal werknemers. Ook erkent de directeur dat er huurachterstanden zijn.
Het gaat niet goed met Bristol, meldt De Telegraaf. De Belgische schoenen- en kledingketen maakt al een aantal jaren verlies en lijkt niet uit het gat te komen. In Nederland kampt de keten met personeelstekorten. Het personeelsbestand is ingekrompen, de openingstijden zijn aangepast en sommige winkels zijn gesloten. Bovendien zou Bristol de huur niet op tijd betalen, schrijft De Telegraaf. Elise Vanaudenhove, algemeen directeur van Bristol, bevestigde dat er sprake is van huurachterstand. "Alle huur tot eind maart is betaald en april wordt de komende weken betaald", zegt ze. De huren worden dus een beetje laat betaald. "Dit is traditioneel de periode waarin de cashflow wat onder druk staat vanwege de toename van de voorraden door de komst van de voorjaarscollectie en het feit dat de verkopen op hun laagste niveau zijn."
Ook de cijfers gaan achteruit. In 2022, en voor het eerst sinds 2016, wist Bristol een operationele winst te boeken. Maar de keten leed in datzelfde jaar nog steeds een nettoverlies van een half miljoen euro. Dat kwam door de activiteiten in Nederland, legt Elise Vanaudenhove uit. "Het jaar begon met twee weken van sluitingen. Daarna kelderde het consumentenvertrouwen, ook al is er in Nederland meer concurrentie dan in België", zegt ze. Volgens De Telegraaf werkt Bristol, dat 80 winkels heeft in buurland België, aan zijn herstel in het land. In België heeft de keten 120 winkels. Over de situatie van de keten in België is geen informatie vrijgegeven.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?