- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Terwijl de meeste mosselen die in onze supermarkten worden verkocht nu nog uit Nederland en Frankrijk afkomstig zijn, zullen er binnenkort ook mosselen van Belgische oorsprong in de winkels liggen, meer bepaald bij Colruyt. Wij wilden daar meer over weten en gingen op onderzoek uit.
Het is een Belgische paradox: mosselen-friet zijn een van de populairste gerechten in ons land, terwijl de mosselen zelf… zelden van Belgische oorsprong zijn. In de supermarkten komen ze vooral uit Zeeland (65% van de Zeeuwse oogst wordt door Belgen geconsumeerd), dat dicht bij huis ligt, maar ook uit Noord-Frankrijk, Normandië en Bretagne. Tot op vandaag biedt nog geen enkele grote retailer Belgische mosselen aan, en dit bij gebrek aan voldoende productie. Zo zijn bij Carrefour van september tot eind februari Zeeuwse mosselen uit de kweekgebieden in de Oosterschelde en Waddenzee te koop, via het Nederlandse bedrijf Vette & Verhaart.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?