- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Koffiebonen die worden opgegeten en geëxcreteerd door civetkatten resulteert in ‘s werelds duurste en – volgens sommige bronnen – lekkerste koffie. Per kilo betaal je ongeveer 800 dollar en koffieshops in New York rekenen tot 50 dollar voor een tas van deze vreemde koffie. In Zuid-Oost Azië en meer bepaald in Indonesië wordt deze koffie al eeuwen gedronken, maar sinds zes jaar hebben Vie en Basil Reyes de koffie gecommercialiseerd. Volgens koffiekenners zijn er twee redenen die de unieke smaak kunnen verklaren, ten eerste eten de civetkatten enkel de sappigste koffiebessen op en die leveren de beste bonen, ten tweede worden de bonen gefermenteerd door de enzymes in de maag van de kat. Dit ietwat wansmakelijke product is nog niet verkrijgbaar in de Belgische retail, maar Gondola zou Gondola niet zijn als we het u niet als eerste zouden melden, mocht dat wel het geval zijn. Espresso, iemand?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?