De eerste zonnige dagen zijn een feit, waarmee meteen ook het barbecue-seizoen wordt ingeluid. De verwachting van Delhaize voor dit (verlengde) weekend: 750 000 worsten, 1 miljoen salades en 50 000 wijnboxen die over de toonbank zullen gaan. 

De beenhouwers van Delhaize bereiden deze week meer dan 200 000 kilo aan vleeswaren om de verwachtte vraag op te vangen. Zo vermoedt de retailer dit weekend zo’n 500 000 brochettes te verkopen, 750 000 worsten en chipolata's, 1 miljoen bereide salades, 100 000 rosé wijn en 50 000 wijnboxen. Delhaize merkt overigens ook een stijgende vraag naar gezonde hapjes voor bij het aperitief, zoals bijvoorbeeld wortels, radijzen en bloemkool.

Bovendien kan de consument op de website van Delhaize terecht voor inspiratie, recepten en handige tips&tricks voor bij het barbecueën.

 

In het april-nummer van Gondola Magazine vindt u een compleet dossier over de facts en trends van barbecue. Abonneer u hier!