- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Volgende week maandag start de eerste Belgische week tegen de voedselverspilling, een inititiatief van app Too Good To Go.
Op donderdag 29 september is het de Internationale Dag tegen voedselverspilling. Naar aanleiding daarvan organiseert To Good To Go, een app waarmee handelaars hun overschotten aan lagere prijzen kunnen verkopen aan consumenten, een Belgische week tegen voedselverspilling. In ons land wordt volgens de app 345 kg per inwoner per jaar verspild, waarmee na Nederland het slechts scoort in Europa. “Voedselverspilling is verantwoordelijk voor 10% van de totale uitstoot van broeikasgassen in de wereld. Was voedselverspilling een land, dan zou het de op de twee na grootste vervuiler zijn na China en de VS.” Naar schatting de helft van de voedselverspilling vindt plaats bij gezinnen. Ook daarom is een bewustwordingscampagne belangrijk, acht de app. “Door deze ‘7 Dagen Zonder Verspilling’ te lanceren, hopen we dat zo veel mogelijk mensen zullen beseffen dat ze door nieuwe en eenvoudige gewoonten aan te nemen aanzienlijk kunnen hun voedselverspilling verminderen, wat een positief effect heeft op het welzijn van onze planeet en hen tegelijk in staat stelt serieus te besparen”, zegt Sien Van den broeke, Societal Impact Manager bij Too Good To Go België. Tijdens de week zullen deelnemers aan het initiatief tips en recepten aangereikt krijgen om hun gewoonten te verbeteren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?