- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Chocoladeproducent Ferrero wil op 13 juni de productie in de fabriek in Aarlen heropstarten. Het Federale Voedselagentschap moet daar nog zijn toestemming voor geven.
Het zijn onverkwikkelijke weken voor Ferrero België. Op 8 april moest het de vestiging in Aarlen sluiten nadat in Europa tientallen gevallen van salmonella opdoken, die gelinkt aan een besmetting in de fabriek in Aarlen. Vorige week heeft Ferrero het voedselveiligheidsagentschap (FAVV) officieel gevraagd om op 13 juni opnieuw te kunnen opstarten. Ferrero heeft een plan van aanpak ingediend, het FAVV heeft dertig dagen tijd om te beslissen. Volgens het agentschap verloopt de communicatie met Ferrero vlot. Deze weken gaan experts bij het bedrijf langs om de plannen in detail te bekijken. Ferrero meldt dat er een grondige schoonmaak van 10.000 onderdelen is voorzien. Ook zal een deel van de productie vervangen worden. Als de productie hervat wordt, komt er een dubbele testing van de producten, waarbij ook het FAVV zal aanwezig zijn. Er loopt intussen nog altijd een onderzoek door het parket van Luxemburg.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?