Francis Kint
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Francis Kint
Greenyard krijgt vanaf 1 januari een nieuwe CEO: Francis Kint, vandaag managing director van de diepvriesafdeling van het bedrijf. Hij volgt Hein Deprez en Marc Zwaaneveld op, die Greenyard samen leidden.
Francis Kint wordt de nieuwe CEO van groentenspecialist Greenyard. Hij volgt Hein Deprez en Marc Zwaaneveld op, die sinds februari 2019 samen aan het hoofd stonden van het bedrijf. De twee worden beide 63 en willen het rustiger aan gaan doen. Toch blijven ze allebei actief bij Greenyard: Zwaaneveld zal als adviseur actief blijven, Deprez als uitvoerend directeur van de raad van bestuur. Hij zal in die hoedanigheid “de visie en strategische richting van Greenyard blijven overzien, opbouwen en aansturen”. Bedoeling is Greenyard als een ‘pure plant powerhouse‘ in de markt zetten. Deprez kent Francis Kint goed: hij stelde hem aan als ceo bij groente- en fruitconcern Univeg, waar hij CEO was van 2013 tot 2015. Kint begeleidde Deprez bij de vele overnames die hij deed. Kint was een tijdlang CEO van de Nederlandse slachthuisgroep Vion, dat in nauwe schoentjes zat, maar onder de vleugels van Kint zijn situatie zag verbeteren. Kint was van 2018 tot 2021 CEO van Ter Beke (vandaag What’s Cooking?) en werd in 2021 verantwoordelijk voor de diepvriesafdeling bij Greenyard.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?