- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Lidl stond erop zijn Belgische klanten gerust te stellen na de beschuldigingen over problemen met antibiotica in het kippenvlees van de keten: "Er is geen gevaar voor de Belgische klanten".
De Duitse milieuorganisatie Bund heeft dinsdag jl. na een onderzoek verklaard dat in de helft van het Duitse distributiekanaal van industriekippen gevaarlijke, of zelfs dodelijke bacteriën waren aangetroffen (type E.Coli). Dit zou worden veroorzaakt door een verkeerd gebruik van antibiotica.
Volgens het Europese Geneesmiddelenbureau zou het hier om een probleem gaan dat voor de hele wereld geldt.
Lidl België verdedigt zich met de woorden: "Ons vlees voldoet aan alle wettelijke eisen. Als de kip goed wordt verhit en op een hygiënische manier wordt klaargemaakt, is elk gevaar hoe dan ook uitgesloten. Daarom plaatsen wij altijd de aanbevolen bereidingswijze op de verpakking".
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?