Tavola
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Tavola
Om de 2 jaar spreekt Tavola tot de verbeelding van de volledige voedingsbranche met haar unieke assortiment van enkel premium food & drinks. Op zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 maart 2024 opent Kortrijk Xpo opnieuw de deuren voor Tavola : een sterk inspirerende vakbeurs en dito programma voor fine food professionals, met een doorgedreven aandacht voor hoge kwaliteit en een uitzonderlijke beleving.
Door haar focus is Tavola uniek in haar soort: Tavola stelt een zorgvuldig geselecteerd aanbod voor van enkel high-end voeding & dranken. Klassieke delicatessen en trendy food uit alle productsectoren worden er voorgesteld door zowel marktleiders als kleine ambachtelijke fabrikanten en start-ups. Hiermee biedt Tavola een antwoord op de vraag van bezoekers naar nieuwe, originele, exclusieve producten van zowel gevestigde en nieuwe merken, als van private brands.
Tavola 2024 staat voor 5 sfeervolle beurshallen met meer dan 400 geselecteerde exposanten uit 15 landen. Inspiratie gegarandeerd!
Op de website kunt u in het een overzicht van de exposanten deze ook per productgroep consulteren, zodat u uw bezoek perfect kunt voorbereiden.
De innovatiewedstrijd Gouden Tavola is één van de succesfactoren van de beurs, en wordt in de sector nauwlettend gevolgd. Met meer dan 110 inzendingen door de exposanten is ook voor deze editie alvast een veelbelovende start genomen van de eerste juryronde. Het bewijs dat de sector met heel wat creativiteit en innovatie de uitdagingen in de markt aanpakt. De Gouden Tavola is er voor Fine Foods in 4 rubrieken: zelfbediening, met bediening, foodservice en delicatessen.
De expositie in de Rambla van de beste innovaties met sterk commercieel potentieel die de 2e juryronde bereiken, vormen voor de bezoekers een perfecte uitvalsbasis om nieuwigheden op Tavola te ontdekken. In hall 5 worden de laureaten voorgesteld, waar deze ook kunnen geproefd worden.
Enkele klinkende namen uit de sector komen op de beursvloer, centraal in hall 1, hun visie en plannen toelichten in gesprek met een expert van onder meer Foodservice Alliance, Gault & Millau, e.a. Programma vanaf midden februari beschikbaar.
Korte tasting classes waar onder begeleiding van een expert wijnen, likeuren, cocktails, mocktails, olijfolies, … geproefd kunnen worden.
Programma vanaf midden februari beschikbaar.
Op dinsdag 19 maart van 8.30-13.30u zoomt FSA - Foodservice Alliance in op de actuele trends op vlak van producten en concepten. Heel veel aandacht gaat ook naar de start-ups en innovators die mee de unieke ‘couleur’ bepalen van onze markt.
Wie een bezoek aan Tavola wil combineren met dit populaire Nationaal Foodservice Congres, kan een ticket aankopen via de link op de website van Tavola, of rechtstreeks bij FSA.
TAVOLA 2024:
zondag 17 maart 10.00-19.00u
maandag 18 maart 10.00-19.00u
dinsdag 19 maart 10.00-18.00u
Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België)
Bekijk alle praktische info: https://www.tavola-xpo.be/nl/praktische-info/plan-uw-bezoek/
Info: www.tavola-xpo.be
tel +32 (0) 56 24 11 11 – tavola@kortrijkxpo.com
Linkedin: tavola-xpo
Facebook: tavola-xpo
Instagram: tavola_xpo
Enkel toegang voor professionals uit de voedingssector. Wilt u gratis toegang (mits online registratie)?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?