- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Kharis Capital, het Belgische investeringsfonds achter Quick en Burger King, heeft een meerderheidsaandeel genomen in de Franse keten O’Tacos. Op die manier breidt het fonds zijn activiteiten, en vooral zijn doelgroep uit: Quick en Burger King voor families en O’Tacos voor de allerkleinsten. Dat meldt L’Echo.
O’Tacos, de fastfoodketen die zeer geliefd is bij de allerkleinsten, zag in 2011 het licht in Bordeaux. Het concept? Mexicaans eten met een Franse twist door er bijvoorbeeld frieten bij te serveren. De keten richt zich op een jong publiek. Volgens L’Echo, heeft Kharis Capital, het Belgische investeringsfonds dat Burger King en Quick in handen heeft, een meerderheidsbelang genomen in O’Tacos. Hoeveel Kharis Capital officieel in handen heeft, wil het bedrijf niet kwijt.
De laatste jaren heeft de Franse keten een flinke opmars gemaakt en wist het de harten van vele jonge Belgen te winnen. In België telt de O’Tacos momenteel 10 restaurants die worden uitgebaat door 8 franchisenemers in Brussel, Antwerpen, Leuven en de belangrijkste steden in Wallonië. In totaal had de keten, eind 2017, zo’n 150 restaurants in handen. Tegen eind dit jaar zou dat aantal moeten oplopen tot 220 verkooppunten in Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg. Bovendien rekent O’Tacos dit jaar op een omzet van 18 miljoen euro, aldus L’Echo.
“O’Tacos wil het buitenland veroveren, onze kennis van de internationale markt en van de rekrutering van nieuwe franchisenemers zal handig zijn voor hun strategie”, verduidelijkt Daniel Grossmann, medeoprichter van Kharis Capital, aan L’Echo. “Het is een voordeel dat deze keten kleinere ruimtes (80 tot 150m2) gebruikt dan andere bedrijven, waardoor er minder investeringen nodig zijn en het gemakkelijker is om nieuwe panden te vinden”.
Foto: Google Maps
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?