- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Hartige snacks zijn bezig met een ware transformatie. Verwenmomenten en plezier blijven prioritair, maar variatie en gezondheid geven de categorie nieuwe impulsen.
Was de coronaperiode, waarin veel mensen vaker thuis waren, positief voor de verkoop van hartige snacks in de retail? De vraag stellen is ze beantwoorden: dat positieve effect was er zeker, horen we bij diverse merken. “We zijn zelfs in staat geweest om het verlies aan volume door de sluiting van de out-of-home markt goed te maken in retail”, zegt Mietje Kesteleyn, marketing director voor Croky. Die positieve evolutie heeft zich een tijdje doorgezet, maar in het eerste kwartaal van dit jaar zien we dat ook de hartige snacks in NielsenIQ-volume verliezen. “Out-of-home daarentegen groeit nu sterk”, gaat Kesteleyn voort. “Het lijkt dat we weer evolueren naar het oude evenwicht tussen home en out-of-home consumptie.” Luc Houben, general manager bij Kellogg Company Benelux, bevestigt de positieve evolutie: “Tijdens de eerste lockdown in 2020 hebben mensen thuis inderdaad meer hartige snacks geconsumeerd, terwijl de consumptie in de horeca daalde.” En dat is een blijver, zo mag worden vermoed.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?