“Meer dan 90% van de HelloFresh-bestellingen in de Benelux wordt elektrisch geleverd”, zo luidt hét grote nieuws van HelloFresh dit najaar. Met een grote elektrische vloot van ongeveer 500 elektrische bestelwagens heeft HelloFresh nu het grootste 100% elektrische koelwagenpark in Europa. Thomas Stroo, logistiek manager en COO van HelloFresh Benelux, is de man achter deze innovatie. We ontmoetten hem in een van HelloFresh's Belgische hubs in Grimbergen. 

Thomas Stroo stapte 8 jaar geleden mee in het HelloFresh-avontuur. Hij is momenteel COO van HelloFresh Benelux, managing director en COO van HelloFresh DACH. Na zijn studies in Gent begon hij zijn carrière bij DHL Express in Duitsland. In 2016 trad hij als transportmanager in dienst bij HelloFresh, waar hij zich dan heeft opgewerkt. Hij werd hoofd logistiek en zag zich in januari 2020 benoemd tot COO van HelloFresh Benelux. Twee maanden later kwam het coronavirus. “Dat was een interessante tijd. Mijn teams en ik hebben veel geleerd uit de gezondheidscrisis en we zijn heel goed omgegaan met de complexiteit die de crisis met zich meebracht. We hebben aan alle orders kunnen voldoen en we hebben de juiste beslissingen genomen om onze capaciteit en ons netwerk uit te breiden.”

Welke goede beslissingen uit die covid-dagen werpen nog steeds hun vruchten af?  

Destijds maakte elk busje één ronde per dag, maar toen besloten we om per dag en per busje twee rondes af te leggen. We hebben zo, met behoud van dezelfde infrastructuur, het volume verdubbeld. De covidperiode heeft veel gedaan om ons versneld te doen professionaliseren, en zoals Churchill zei: "Laat nooit een goede crisis liggen!"