- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Voor het tweede jaar op rij kent de categorie yoghurt een groei. Maar zal die groei zich doorzetten eens het effect van de lockdownmaatregelen is uitgewerkt? In een markt die in voortdurende ontwikkeling is, komt het erop aan om de juiste trends te herkennen, zonder de fundamenten te verwaarlozen.
Hoe gaat het met de categorie ultravers? De categorie had, voor de COVID-19-crisis vorig jaar losbarstte, verschillende teleurstellende jaren achter de rug. Terwijl de groei in waarde er wel altijd was, was die in essentie te wijten aan een verhoging van de prijzen. De verkoopvolumes zaten eerder in dalende lijn. In het voorbije jaar hervonden yoghurts, zuiveldesserts en verse kazen nochtans hun adem, geholpen door de groeiende consumptie die er tijdens de (eerste) lockdown te zien was. En die tendens bevestigt zich in 2021, als we kijken naar de recente cijfers van Nielsen (MAT -PS – 2021), zelfs al is de groei eerder bescheiden: de categorie gaat met 2,36% in waarde vooruit, een groei die netjes gedragen wordt door zowel prijsverhoging (+1,20%) als door volumeverhoging (+1,15%).
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?