reliving.be
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
reliving.be
Voor wie zijn woning op een goedkope manier wil inrichten, is er vandaag meer dan alleen fast furniture. Er duiken steeds meer tweedehandsplatformen op, met als nieuwste aanwinst op de Belgische markt: het Nederlandse Reliving.
Tweedehands.be, Marketplace (Facebook), Troc.com. Door de opmars van e-commerce nemen zijn er steeds meer mogelijkheden om tweedehands te kopen in ons land. Een aanbod dat nog wat ruimer wordt met de komst van Reliving, een Nederlands platform gespecialiseerd in de aan- en verkoop van vintage en designmeubelen. De start-up, in 2019 opgericht door Ananda Van Doorn, Jody Klaassen en Vincent van Leeuwen, wil paal en perk stellen aan fast furniture, waarbij goedkope producten van slechte kwaliteit in grote getale weggegooid of verbrand worden.
Om dat te realiseren en ook om zich te onderscheiden van de concurrentie zet Reliving vooral in op een verzorgde communicatie (die de bespaarde CO2 vermeld), toegankelijkheid, efficiënte leveringen en kwaliteitsproducten. Om die reden onderzoekt het platform elk object nauwkeurig en gaat het na of alle foto’s helder zijn vooraleer ze online geplaatst worden. “Sommige marktplaatsen geven zoveel aanleiding tot fouten dat mensen liever hun meubelen weg doen dan ze online te verkopen. We willen dezelfde koopervaring aanbieden als die bij nieuwe producten”, aldus Ananda Van Doorn in een interview met De Ondernemer.
Een tweede leven schenken aan zoveel mogelijk meubelen is ook het doel van de Brusselse startup Relieve Furniture, met dat verschil dat die zich richt op tweedehands kantoormeubilair. Het platform, opgericht in 2019, is actief in ons land en in Groot-Brittannië. “We hebben al 21.000 kantoormeubels een tweede leven gegeven in België”, aldus Jérémy van Mullem in La Libre Belgique. Het is zoals gezegd ook actief in het Verenigd Koninkrijk, maar ook de rest van Europa lonkt. “We werken aan een eerste investeringsronde, die ons moet toelaten vanaf komende zomer in Frankrijk te starten. Vanaf volgend jaar moeten daar Duitsland, Spanje, Italië en Nederland bij komen.” In België werken onder meer PwC, TotalEnergies en de stad Brussel met het bedrijf samen. De meubelen komen voor een kleine kostprijs terecht bij scholen, verenigingen of startende ondernemingen in plaats van op de vuilnisbelt te belanden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?