iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
Gevangen tussen de hamer van de economie en het aambeeld van de veranderende consumentengewoonten, hebben de vleeswarenproducenten het bijzonder moeilijk. “Het is een heel model dat opnieuw moet worden overwogen”, zegt Frédéric Detry, CEO van Detry Food Group.
Hoewel de cijfers van marktonder-zoeksbureau NielsenIQ niet noodzakelijk representatief zijn voor de hele categorie, omdat ze alleen betrekking hebben op de voorverpakte producten, geven ze toch weinig aanleiding tot optimisme in de charcuterieafdeling. Tussen augustus 2021 en augustus 2022 daalde de verkoop van verpakte vleeswaren met 3,6% in volume en 1,6% in omzet. “De categorie staat momenteel onder druk”, zegt Greet Van Laecke, business development manager bij Ter Beke. “Maar aan de andere kant motiveert dit ons om nog creatiever en servicegerichter te zijn.”
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?