- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Blokker zit in moeilijkheden en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt moederbedrijf Mirage Retail Group maandag. De bijna 400 Nederlandse winkels van de keten blijven voorlopig op. In ons land is de keten enkel online actief.
Blokker verkeert in acute geldnood. De winkelketen heeft het personeel maandag op de hoogte gebracht van de situatie waarin het zich bevindt en gaat de komende tijd samen met de bewindvoerder de toekomst van het bedrijf onderzoeken. Topvrouw Pauline Boerman zegt dat het een moeilijke beslissing is geweest om uitstel van betaling aan te vragen. Vaak is dat de voorbode van een faillissement. “Wij betreuren de onzekerheid die dit creëert voor alle betrokkenen die ons de afgelopen jaren zo trouw hebben gesteund, inclusief medewerkers, franchisenemers, leveranciers en klanten.” Het gaat al lang slecht met Blokker. Het bedrijf heeft onder meer te maken met een forse schuld opgebouwd in de coronaperiode. Het verdiende de voorbije maanden ook minder doordat er een aantal noodmaatregelen moesten genomen worden, verklaart het bedrijf. Moederbedrijf leek met de verkoop van Intertoys aan het Belgische ToyChamp vorige week wat meer ademruimte te hebben, maar het dreigt nu met lege handen achter te blijven. Blokker heeft bijna 400 winkels en ruim 3.500 werknemers. In ons land heeft de keten sinds 2020 geen fysieke winkels meer. Mirage Retail Group verkocht Blokker België toen aan de schimmige Nederlandse ondernemer Dirk Bron, die de winkels ombouwde tot Mega World, maar na enkele maanden gingen die alweer failliet. Blokker is in België online actief, via het platform van Bol.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?