Clarebout
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Clarebout
De Belgische groep Clarebout heeft de Noord-Amerikaanse rivalen McCain en Lamb Weston verslagen in de race rond de overname van Mydibel. De deal is naar verwachting zo’n 400 miljoen euro waard.
Het West-Vlaamse familiebedrijf Clarebout, dat gespecialiseerd is in diepvrieschips in al hun vormen, neemt de volledige controle over van zijn rivaal Mydibel, die voorheen eigendom was van de broers Bruno en Carlo Mylle en zich bezighoudt met de verwerking van aardappelen tot diepvrieschips, vlokken, puree, kroketten en rösti. Met een omzet van 700 miljoen euro, waar nu de omzet van Mydibel van ongeveer 400 miljoen euro bij komt, wordt Clarebout Potatoes wereldwijd nog meer een belangrijke speler in de diepgevroren aardappelsector. De nieuwe entiteit blijft echter op veilige afstand van - giganten McCain en Lamb Weston, die een omzet hebben van respectievelijk 6,66 miljard euro en 4,14 miljard euro. "We zijn verheugd dat Mydibel nu deel uitmaakt van de groep Clarebout", vertelde Jan Clarebout, CEO en grootste aandeelhouder van het bedrijf, aan de krant De Tijd. "Wij zien grote mogelijkheden in ons complementaire productassortiment, onze regionale kracht en onze verkoopkanalen. Samen vormen we een Belgische kampioen die wereldwijd de toon zet.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?