Vandemoortele
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Vandemoortele
De Belgische voedingsgroep Vandemoortele neemt de Amerikaanse diepvriesbakkerij-specialist Banneton over. Het gaat om een aanzienlijke overname. Voorheen had de groep nog geen productiefaciliteit in de VS.
Het is een primeur voor Vandemoortele: het zal voor het eerst produceren in de Verenigde Staten. Tot hiertoe had de Belgische groep er enkel een verkoopsteam. Producent van bakkerijproducten Banneton is al 15 jaar op de markt aanwezig is. Financiële details over de deal zijn er niet, maar De Tijd meldt dat met de overname de VS in de top drie van bakkerijlanden van de groep binnenkomt. Vandemoortele heeft al een bakkerijafdeling die diepgevroren producten zoals brood, croissants, donuts enzovoort produceert. Vorig jaar haalde die een omzet van 1,18 miljard euro. Deze overname komt slechts enkele maanden nadat Vandemoortele een poging deed om zijn Italiaanse tegenhanger Forno d'Asolo-Bindi over te nemen. Uiteindelijk moest Vandemoortele verkopen aan lokale investeerders en kon de verkoop niet worden afgerond. 2023 was een recordjaar voor de Belgische producent, die zijn totale omzet met 11% zag stijgen tot €1,925 miljard.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?